dimecres, 5 de desembre del 2012

II Mostra d'Arts Escèniques Eva Compta


Sense deixar-nos espantar pels pronòstics de pluges torrencials i amb el cotxe ben carregat vam arrencar cap a les terres volcàniques de la Garrotxa. Era el primer cop que presentàvem “La Deixalleria” en públic i literalment fins al moment d’entrar al teatre de Les Preses vam estar fent canvis, retocs i incorporacions d’última hora. Ens van sorprendre molt les instal·lacions del centre cultura: tenen un escenari molt gros i uns nous camerinos de pel·lícula!
Aquell dia va sorgir la idea de pujar les cadires a l’escenari, tancar teló i que el públic compartís l’espai amb nosaltres creant una atmosfera més íntima i propera. Va ser un remei improvisat al veure que l’escenari era massa alt i el públic no veuria cap escena d’objectes des d’allà baix, doncs totes passaven a sobre la taula. Ens va resultar tan agradable fer l’actuació amb aquest format que ja ha quedat incorporat a l’espectacle. Després d’alguns contratemps amb les llums ja ho vam tenir tot llest. Com a organitzadors de l’esdeveniment, la companyia Klyngh teatre (amb qui havíem compartir un Curs d’Animació de Titelles al Galliner amb l’Helena de Sola com a professora) van presentar La II Mostra d’Arts Escèniques Eva Compta, una mostra benèfica que destina tots els diners recollits a la Associació Catalana de Fibrosis Quística.
Klyngh va oferir-nos un espectacle que, amb tocs humorístics, donava una visió panoràmica de diferents tipus de titelles i tècniques: objectes, homenets, ombres i  guants van sortir de les caixes de cartró que formaven la seva escenografia. En acabar la seva presentació teatral el públic va pujar a l’espai escènic per introduir-se a la nostra deixalleria. La pluja tossuda, que no havia descansat en tota el dia, es traduïa en un públic poc nombrós però molt agraït. Després dels nervis dels primers minuts, la funció va fluir com navegués per un mar plàcid. La proximitat amb el públic facilitava una connexió que ens estimulava dolçament i vam poder gaudir de veres. Després de l’espectacle vam poder saludar als pares de l’Eva Compta, veïna de Les Preses que va patir de Fibrosis Quística.
Per arrodonir una jornada tan especial vam poder disfrutar, un cop més, de l’humor gestual de la Carme Val i en Marc Bernatallada, companys del Galliner, que ens portaven el seu espectacle “UH!”, amb el que ja ens havia captivat el cor al FITAG 2012.  Finalment, tots junts vam compartir un bon pa amb tomata, que ens van oferir els organitzadors de la mostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada