dijous, 20 de desembre del 2012

Al Domèstica 2012, amb "Segones mans"


Ja és el tercer any que Girona ha pogut gaudir i presumir del Domèstica, “una mostra d’art itinerant i multidisciplinar gratuïta per diferents espais privats del Barri Vell “. Una recepta original i uns resultats gairebé utòpics: cases particulars i locals privats obren les seves portes per albergar durant un cap de setmana una exposició, espectacle, instal·lació o qualsevulga creació en qualsevol llenguatge artístic. Tots en sortim beneficiats! Si ets un creador tens l’oportunitat de mostrar la teva obra en un espai inusual i tens públic assegurat; si ets el propietari d’un local o casa que obre les seves portes, tens el privilegi de tenir a casa teva una obra i conèixer els artistes; i si ets un observador pots seguir una de les visites guiades que Ad’art organitza per poder veure tots els espais o bé pots fer una tria personalitzada, i deixar-te sorprendre pels artistes locals. 

Amb aquesta tercera edició, que es va celebrar el passat mes de Septembre, Domèstica va confirmar-se com a mostra  sòlida i consolidada, amb una gran afluència de públic i un bon ressò.  Van haver-hi  14 espais entre els quals hi vam trobar botigues, locals, pisos particulars, habitacions, terrasses, balcons i bars. Pel que fa als creadors/creadores s’hi van mostrar ni més ni menys que 27 projectes, oferint així un ampli ventall de disciplines artístiques: la fotografia, l’escultura, la pintura, la poesia, la dansa, els titelles, el teatre, les instal·lacions i la música.

Juntament amb altres companys del Galliner, i sota el nom de Companyia A'mans, vam crear un espectacle a partir de l’espai que ens havia estat assignat: un local comercial en lloguer.  Inspirant-nos en les característiques del local, i aprofitant retalls del “Codi postal 2.9” que havíem presentat al FITAG 2012 com a taller final del Curs d’Animació de Titelles impartit per l’Helena de Sola,  va sorgir l’espectacle “Segones mans”: una botiga on només hi podem comprar quatre trastos vells i abandonats, un equip de treballadors que és un desastre, un encarregat malhumorat i histèric per liquidar-ho tot abans de tancar les portes definitivament.  No compte,  però, amb la rebel·lió dels objectes!
Vam situar l’espai escènic a l’aparador del local, de forma que l’espectacle es podia observar des de diferents angles:  de dins de la botiga i del carrer estant.  Ens en vam endur una molt bona experiència, tan pel fet d’actuar en un  espai tan inusual i tan obert, com pel fet de compartir local amb altres companyies i creadors, tals com La COMPANYIA que combina dansa i poesia,  i així establir vincles, connexions i amistats, i disfrutar amb les seves obres. Va ser un èxit d’assistència i un gran plaer per a nosaltres. Alhora ens va permetre conèixer d’aprop aquesta iniciativa tan plena d’energia i altres projectes que han vist llum en el caliu de Ad'Art (plataforma per la difusió i promoció cultural), com ara la revista digital L'ApARTament.
El vídeo, la sinopsis i algunes fotografies les trobareu a la web del domèstica, on també podreu llegir la convocatòria de la propera edició (quan s’escaigui) i animar-vos a participar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada